Nieuws

Gezamenlijke arbeidsmarktcampagne Noordelijke…

06 feb. 2023

De drie noordelijke omgevingsdiensten ODG, RUD Drenthe en FUMO hebben hun krachten gebundeld op de arbeidsmarkt. En met succes. Dankzij de gezamenlijke campagne ‘Werken bij de NOD’ is onze naamsbekendheid flink toegenomen en groeit het aantal reacties op vacatures.

Lees verder

Belangrijke rol voor FUMO in de transitie naar een circulaire economie

14 dec. 2022

Ieder jaar gebruiken we meer grondstoffen en energie dan de aarde kan geven. Dat kan niet lang meer zo doorgaan. Daarom greep het kabinet in. Door in 2016 een duidelijk doel te stellen: Nederland circulair in 2050. In dat jaar produceren we geen afval meer, maar zien we afval als dé nieuwe grondstof. De ambities van de provincie Fryslân sluiten hierbij aan, maar gaan nog een stap verder: ze wil tot de top drie circulaire ontwikkelregio’s van Europa behoren. Om die doelstelling te halen werken de provincie en de FUMO intensief samen.

Lees verder

Veel sollicitanten bij de Noordelijke Omgevingsdiensten: ‘Studenten willen baan met impact’

01 dec. 2022

Ondanks krapte op de arbeidsmarkt hebben de noordelijke omgevingsdiensten in drie weken tijd zo’n 30 kandidaten weten te interesseren voor hun traineeprogramma. Dat is het resultaat van een succesvolle samenwerking in het benaderen van de arbeidsmarkt.

Lees verder

Boa’s voorkomen ernstige ongelukken door vondst gevaarlijk stropersmateriaal

01 dec. 2022

Tijdens een surveillance in de provincie ontdekten buitengewoon opsporingsambtenaren van de FUMO een aantal illegale vallen en pootklemmen. Niet in de natuur, maar naast het erf van een woning. De boa’s hebben het stropersmateriaal meegenomen.

Lees verder

Toezichthouder FUMO ontdekt 257 kg illegaal vuurwerk bij vuurwerkhandelaar

22 nov. 2022

In samenwerking met de politie heeft de FUMO 257 kg illegaal consumentenvuurwerk in beslag genomen. Een toezichthouder van de Friese omgevingsdienst ontdekte het illegale vuurwerk afgelopen vrijdag bij de controle van de opslag van een vuurwerkhandelaar. Maandag is het vuurwerk onder toeziend oog van de politie en de FUMO afgevoerd.

Lees verder

Negen overtredingen bij grootschalige controle grondtransport FUMO en politie

04 nov. 2022

Vervuilde grond die terecht komt in een speeltuin, moestuin of woonwijk? Dat willen we natuurlijk voorkomen. Afval vervoeren mag daarom alleen als een bedrijf daar een vergunning voor heeft. En dat is niet altijd het geval. Daarom voerde de FUMO (Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing) op maandag 31 oktober in samenwerking met de politie een grootschalige controle van grondtransport uit in de omgeving van Leeuwarden, Drachten en Heerenveen. Daarbij werden negen overtredingen geconstateerd.

Lees verder

Mariëlle Rodenburg nieuwe afdelingshoofd Toezicht & Handhaving

02 nov. 2022

“Ik hou wel van een uitdaging,” antwoordt Mariëlle Rodenburg op de vraag of dit wel het juiste moment is om afdelingshoofd Toezicht & Handhaving bij de FUMO te worden. We staan aan de vooravond van de invoering van de Omgevingswet. Een moment waarop er voor gemeenten, provincies en omgevingsdiensten veel gaat veranderen. Dus ook voor de afdeling Toezicht & Handhaving, die op een andere manier moet gaan werken. “Het is voor mij juist iets waar ik enorm naar uitkijk. Ik kan nu (mede) uitvoering geven aan de onderwerpen die ik als beleidsadviseur heb voorbereid.”

Lees verder