Nieuws

Veel sollicitanten bij de Noordelijke…

01 dec. 2022

Ondanks krapte op de arbeidsmarkt hebben de noordelijke omgevingsdiensten in drie weken tijd zo’n 30 kandidaten weten te interesseren voor hun traineeprogramma. Dat is het resultaat van een succesvolle samenwerking in het benaderen van de arbeidsmarkt.

Lees verder

Boa’s voorkomen ernstige ongelukken door vondst gevaarlijk stropersmateriaal

01 dec. 2022

Tijdens een surveillance in de provincie ontdekten buitengewoon opsporingsambtenaren van de FUMO een aantal illegale vallen en pootklemmen. Niet in de natuur, maar naast het erf van een woning. De boa’s hebben het stropersmateriaal meegenomen.

Lees verder

Toezichthouder FUMO ontdekt 257 kg illegaal vuurwerk bij vuurwerkhandelaar

22 nov. 2022

In samenwerking met de politie heeft de FUMO 257 kg illegaal consumentenvuurwerk in beslag genomen. Een toezichthouder van de Friese omgevingsdienst ontdekte het illegale vuurwerk afgelopen vrijdag bij de controle van de opslag van een vuurwerkhandelaar. Maandag is het vuurwerk onder toeziend oog van de politie en de FUMO afgevoerd.

Lees verder

Negen overtredingen bij grootschalige controle grondtransport FUMO en politie

04 nov. 2022

Vervuilde grond die terecht komt in een speeltuin, moestuin of woonwijk? Dat willen we natuurlijk voorkomen. Afval vervoeren mag daarom alleen als een bedrijf daar een vergunning voor heeft. En dat is niet altijd het geval. Daarom voerde de FUMO (Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing) op maandag 31 oktober in samenwerking met de politie een grootschalige controle van grondtransport uit in de omgeving van Leeuwarden, Drachten en Heerenveen. Daarbij werden negen overtredingen geconstateerd.

Lees verder

Mariëlle Rodenburg nieuwe afdelingshoofd Toezicht & Handhaving

02 nov. 2022

“Ik hou wel van een uitdaging,” antwoordt Mariëlle Rodenburg op de vraag of dit wel het juiste moment is om afdelingshoofd Toezicht & Handhaving bij de FUMO te worden. We staan aan de vooravond van de invoering van de Omgevingswet. Een moment waarop er voor gemeenten, provincies en omgevingsdiensten veel gaat veranderen. Dus ook voor de afdeling Toezicht & Handhaving, die op een andere manier moet gaan werken. “Het is voor mij juist iets waar ik enorm naar uitkijk. Ik kan nu (mede) uitvoering geven aan de onderwerpen die ik als beleidsadviseur heb voorbereid.”

Lees verder

Na twee jaar weer een Noord-Nederlandse Bodemdag

20 okt. 2022

Op 10 november 2022 organiseren we de Noord-Nederlandse Bodemdag. Dit doen we in samenwerking met de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, de gemeenten Emmen, Groningen en Leeuwarden, Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe, Omgevingsdienst Groningen en Bodem+. Na twee jaar afwezigheid is dit het moment om opnieuw de verbinding en samenwerking te zoeken. Zodat we samen toekomstbestendige oplossingen kunnen creëren die bijdragen aan onze rijke en waardevolle bodem en ondergrond. De dag bestaat uit een plenair deel en twee presentatierondes met uiteenlopende onderwerpen.

Lees verder

Gezamenlijke natuur- en milieucontroledag smaakt naar meer

18 okt. 2022

Te land, ter zee en in de lucht hielden toezichthouders, boa’s en agenten op dinsdag 18 oktober een grootscheepse natuur- en milieucontrole in Fryslân. Zij voerden ruim 80 controles uit, waarbij meerdere overtredingen zijn geconstateerd.

Lees verder