Nieuws

Minder energieverbruik bedrijven door advies FUMO

20 sep. 2023

Sinds 2023 is de FUMO in het bezit van lekdetectieapparatuur; een warmtebeeldcamera en een ultrasoonmeter. Met de inzet van deze middelen kunnen onze toezichthouders energielekkages bij bedrijven opsporen. Dit is van grote waarde voor de Friese bedrijven!

Lees verder

FUMO onderschept visser met levende palingen in zijn boot

23 aug. 2023

Dinsdagavond 22 augustus hebben groene boa’s van de FUMO een avondcontrole uitgevoerd in een aantal Natura-2000-gebieden rondom Sneek. Tijdens de controle troffen zij een boot aan in de rietkraag. Dit trok de aandacht van de boa’s.

Lees verder

‘Ik wilde werken voor een organisatie die aansluit bij mijn idealen en passie voor duurzaamheid.’

10 aug. 2023

Communicatiemedewerker Hiske had nog nooit van een omgevingsdienst gehoord, toen ze eind 2020 voor een sollicitatiegesprek de FUMO binnenwandelde. Ze werkte destijds voor een groot commercieel bedrijf in Grou. ‘Ik had een leuke, uitdagende functie, waarin ik mijn creativiteit kwijt kon.’ Toch miste er iets. De behoefte om een bijdrage te leveren aan de maatschappij werd steeds groter. ‘Ik wilde werken voor een organisatie die aansluit bij mijn idealen en passie voor duurzaamheid. In de FUMO heb ik die organisatie gevonden.’

Lees verder

‘Het klikte gelijk met de noordelijke omgevingsdiensten’

11 jul. 2023

Denk eens aan de noordelijke omgevingsdiensten voor een boeiende baan! Rémi Bos kan het aanbevelen. Ze werkt bij team Bodem van de FUMO (Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing).

Lees verder
Visstroper op heterdaad betrapt bij het leeghalen van palingfuiken

Visstroper op heterdaad betrapt bij het leeghalen van palingfuiken

07 jun. 2023

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van Staatsbosbeheer en de Friese omgevingsdienst FUMO zagen dat de persoon in de ochtend palingfuiken aan het leeghalen was. Nadat de verdachte staande werd gehouden, bleek dat hij een jutezak met daarin de pas gevangen paling bij zich had.

Lees verder

FUMO ontvangt fairtrade certificaat

24 mei. 2023

De FUMO is fairtrade organisatie. Afdelingshoofd Bedrijfsvoering Bert van der Weide nam donderdag 11 mei 2023 in het stadhuis van Leeuwarden het fairtrade certificaat in ontvangst. Daarmee laten we zien dat we bewuste keuzes maken voor mens, milieu en maatschappij en ons inzetten voor meer eerlijke handel en duurzaamheid.

Lees verder

FUMO constateert vernieling nesten weidevogels

26 apr. 2023

De FUMO intensiveert het toezicht op de zorgplicht voor weidevogels. Toezichthouders van de Omgevingsdienst van Fryslân controleren in de hele provincie of de zorgplicht wordt nageleefd. Dat doen zij niet alleen overdag, maar ook ‘s avonds en in de weekenden.

Lees verder