Nieuws

Grootschalige controle in natuurgebieden Bakkeveen…

10 okt. 2023

Op zondag 8 oktober vond er een grootschalige controle plaats in meerdere natuurgebieden rondom Bakkeveen. Groene boa’s van de FUMO, It Fryske Gea, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten controleerden of bezoekers zich hier aan de regels hielden. Dit leverde 18 keer een proces-verbaal op.

Lees verder

FUMO neemt tien illegaal gehouden fazanten in beslag

10 okt. 2023

Op donderdag 4 oktober hebben groene boa’s van de Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing tien fazanten in beslag genomen bij een 29-jarige inwoner van de gemeente Ooststellingwerf. De fazant is een beschermde, inheemse diersoort die je niet zomaar mag houden. De FUMO maakt een proces-verbaal op.

Lees verder

Minder energieverbruik bedrijven door advies FUMO

20 sep. 2023

Sinds 2023 is de FUMO in het bezit van lekdetectieapparatuur; een warmtebeeldcamera en een ultrasoonmeter. Met de inzet van deze middelen kunnen onze toezichthouders energielekkages bij bedrijven opsporen. Dit is van grote waarde voor de Friese bedrijven!

Lees verder

FUMO onderschept visser met levende palingen in zijn boot

23 aug. 2023

Dinsdagavond 22 augustus hebben groene boa’s van de FUMO een avondcontrole uitgevoerd in een aantal Natura-2000-gebieden rondom Sneek. Tijdens de controle troffen zij een boot aan in de rietkraag. Dit trok de aandacht van de boa’s.

Lees verder

‘Ik wilde werken voor een organisatie die aansluit bij mijn idealen en passie voor duurzaamheid.’

10 aug. 2023

Communicatiemedewerker Hiske had nog nooit van een omgevingsdienst gehoord, toen ze eind 2020 voor een sollicitatiegesprek de FUMO binnenwandelde. Ze werkte destijds voor een groot commercieel bedrijf in Grou. ‘Ik had een leuke, uitdagende functie, waarin ik mijn creativiteit kwijt kon.’ Toch miste er iets. De behoefte om een bijdrage te leveren aan de maatschappij werd steeds groter. ‘Ik wilde werken voor een organisatie die aansluit bij mijn idealen en passie voor duurzaamheid. In de FUMO heb ik die organisatie gevonden.’

Lees verder

‘Het klikte gelijk met de noordelijke omgevingsdiensten’

11 jul. 2023

Denk eens aan de noordelijke omgevingsdiensten voor een boeiende baan! Rémi Bos kan het aanbevelen. Ze werkt bij team Bodem van de FUMO (Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing).

Lees verder
Visstroper op heterdaad betrapt bij het leeghalen van palingfuiken

Visstroper op heterdaad betrapt bij het leeghalen van palingfuiken

07 jun. 2023

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van Staatsbosbeheer en de Friese omgevingsdienst FUMO zagen dat de persoon in de ochtend palingfuiken aan het leeghalen was. Nadat de verdachte staande werd gehouden, bleek dat hij een jutezak met daarin de pas gevangen paling bij zich had.

Lees verder