Nieuws

Kom 21 april naar de open dag van de FUMO in Grou

14 apr. 2023

Klimaatverandering, circulaire economie en de energietransitie. Belangrijke, actuele thema’s die in het middelpunt van de belangstelling staan. Het zijn de onderwerpen waar wij ons als omgevingsdienst  mee bezighouden. Hoe we dat doen? Dat laten we graag zien tijdens onze open dag op vrijdagmiddag 21 april in Grou.

Lees verder

Afscheid bestuursleden

06 apr. 2023

Vandaag nemen we afscheid van drie van onze bestuursleden: Klaas Fokkinga, Douwe Hoogland en Annet van der Hoek.

Lees verder

Natuurtoezichthouders controleren extra in de lente

03 apr. 2023

In het voorjaar controleert de FUMO extra op de naleving van de Wet natuurbescherming. Zo hebben de buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) van de Friese Omgevingsdienst de afgelopen weekenden controles uitgevoerd in natuurgebieden in de provincie Fryslân.

Lees verder
Toezichthouder en boa houden grondtransport aan om de lading en papieren te controleren.

Gecoördineerde grond- en afvaltransportcontrole in Fryslân

22 feb. 2023

Onze toezichthouders en boa’s hielden onlangs weer een gecoördineerde grond- en afvaltransportcontrole in Fryslân. Op verschillende plekken in de provincie hielden zij vrachtwagens en trekkers aan om de lading en papieren te controleren.

Lees verder

Gezamenlijke arbeidsmarktcampagne Noordelijke Omgevingsdiensten groot succes

06 feb. 2023

De drie noordelijke omgevingsdiensten ODG, RUD Drenthe en FUMO hebben hun krachten gebundeld op de arbeidsmarkt. En met succes. Dankzij de gezamenlijke campagne ‘Werken bij de NOD’ is onze naamsbekendheid flink toegenomen en groeit het aantal reacties op vacatures.

Lees verder

Belangrijke rol voor FUMO in de transitie naar een circulaire economie

14 dec. 2022

Ieder jaar gebruiken we meer grondstoffen en energie dan de aarde kan geven. Dat kan niet lang meer zo doorgaan. Daarom greep het kabinet in. Door in 2016 een duidelijk doel te stellen: Nederland circulair in 2050. In dat jaar produceren we geen afval meer, maar zien we afval als dé nieuwe grondstof. De ambities van de provincie Fryslân sluiten hierbij aan, maar gaan nog een stap verder: ze wil tot de top drie circulaire ontwikkelregio’s van Europa behoren. Om die doelstelling te halen werken de provincie en de FUMO intensief samen.

Lees verder

Veel sollicitanten bij de Noordelijke Omgevingsdiensten: ‘Studenten willen baan met impact’

01 dec. 2022

Ondanks krapte op de arbeidsmarkt hebben de noordelijke omgevingsdiensten in drie weken tijd zo’n 30 kandidaten weten te interesseren voor hun traineeprogramma. Dat is het resultaat van een succesvolle samenwerking in het benaderen van de arbeidsmarkt.

Lees verder