Nieuws

Gezamenlijke natuur- en milieucontroledag smaakt…

18 okt. 2022

Te land, ter zee en in de lucht hielden toezichthouders, boa’s en agenten op dinsdag 18 oktober een grootscheepse natuur- en milieucontrole in Fryslân. Zij voerden ruim 80 controles uit, waarbij meerdere overtredingen zijn geconstateerd.

Lees verder

Start je carrière bij de Noordelijke omgevingsdiensten

18 okt. 2022

De drie noordelijke omgevingsdiensten starten Young Professionalprogramma. Als omgevingsdienst zetten wij ons in voor een schone en veilige regio. Denk aan het tegengaan van bodemvervuiling, het beperken van geluidsoverlast en het voorkomen van rampen door explosieve stoffen. Belangrijk en uitdagend werk! En daar kunnen wij nog wel wat hulp bij gebruiken! Ben jij bijna of net klaar met je studie en wil jij samen met ons de omgeving een stukje mooier maken? Dan is er nu de mogelijkheid om het Young Professionalsprogramma te volgen.

Lees verder

Duurzaam samenwerken: het thema van de VTH-Netwerkdag

13 okt. 2022

Hotel Van der Valk in Sneek was donderdag 29 september dé locatie voor de VTH-Netwerkdag. Een jaarlijks terugkerend evenement voor collega’s binnen de vakgebieden Milieu, Bouwen en Wonen, Ruimtelijke Ordening en Brandpreventie.

Lees verder

Einde zwemwaterseizoen

07 okt. 2022

Vorige week kwam het zwemwaterseizoen officieel ten einde. Vanaf 1 oktober controleert de FUMO niet langer de kwaliteit en veiligheid van de officiële zwemwaterlocaties in Fryslân. Ook komen waarschuwingen en zwemadviezen per die datum te vervallen.

Lees verder

FUMO beschermt grondwater met op afstand bestuurbare boot

30 sep. 2022

Omgevingsdienst FUMO heeft een op afstand bestuurbaar bootje gekocht. Niet voor de lol, maar om de diepte van de waterbodem te meten. Want bij het aanleggen van vijvers of het baggeren en uitdiepen van sloten, kanalen en havens is het belangrijk dat er niet te diep wordt gegraven.

Lees verder

Drie noordelijke omgevingsdiensten starten online campagne in de zoektocht naar nieuwe collega’s

12 sep. 2022

Werken bij een omgevingsdienst betekent dat je in het brandpunt staat van grote maatschappelijke ontwikkelingen. Denk aan de verandering naar een duurzame wereld waarbij het opwekken van groene energie noodzakelijk is. Dat is leuk én uitdagend! Voor veel mensen is dit werk onbekend en daarom lanceren de omgevingsdiensten Groningen, Friesland en Drenthe vandaag de website www.werkenbijnod.nl. Met dit platform en online advertenties hopen de diensten mensen aan te trekken die zich willen inzetten voor een schoon en veilig Noord-Nederland.

Lees verder
Nieuwe bedrijfswagens FUMO volledig elektrisch

Nieuwe bedrijfswagens FUMO volledig elektrisch

05 sep. 2022

Keuze voor elektrisch rijden sluit aan bij zorg voor milieu en leefomgeving

Lees verder