Nieuws

‘Het klikte gelijk met de noordelijke…

11 jul. 2023

Denk eens aan de noordelijke omgevingsdiensten voor een boeiende baan! Rémi Bos kan het aanbevelen. Ze werkt bij team Bodem van de FUMO (Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing).

Lees verder
Visstroper op heterdaad betrapt bij het leeghalen van palingfuiken

Visstroper op heterdaad betrapt bij het leeghalen van palingfuiken

07 jun. 2023

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van Staatsbosbeheer en de Friese omgevingsdienst FUMO zagen dat de persoon in de ochtend palingfuiken aan het leeghalen was. Nadat de verdachte staande werd gehouden, bleek dat hij een jutezak met daarin de pas gevangen paling bij zich had.

Lees verder

FUMO ontvangt fairtrade certificaat

24 mei. 2023

De FUMO is fairtrade organisatie. Afdelingshoofd Bedrijfsvoering Bert van der Weide nam donderdag 11 mei 2023 in het stadhuis van Leeuwarden het fairtrade certificaat in ontvangst. Daarmee laten we zien dat we bewuste keuzes maken voor mens, milieu en maatschappij en ons inzetten voor meer eerlijke handel en duurzaamheid.

Lees verder

FUMO constateert vernieling nesten weidevogels

26 apr. 2023

De FUMO intensiveert het toezicht op de zorgplicht voor weidevogels. Toezichthouders van de Omgevingsdienst van Fryslân controleren in de hele provincie of de zorgplicht wordt nageleefd. Dat doen zij niet alleen overdag, maar ook ‘s avonds en in de weekenden.

Lees verder

Veel belangstelling voor open dag Friese Omgevingsdienst FUMO

21 apr. 2023

Ruim 175 bezoekers kwamen vrijdagmiddag 21 april naar de open dag van de FUMO in Grou. Zij kregen een uitgebreid en afwisselend programma voorgeschoteld met workshops, presentaties en demonstraties. Bovendien had de Friese omgevingsdienst weerman Gerrit Hiemstra uitgenodigd voor een lezing over milieu- en klimaatmaatregelen.

Lees verder

Minder lozingsincidenten door extra toezicht

20 apr. 2023

Door extra toezicht nam in 2022 het aantal incidenten af waarbij bedrijven ongewenst vloeistof op het riool lozen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het milieualarmnummer van de FUMO over het afgelopen jaar. En het mes snijdt aan twee kanten. Dankzij de extra maatregelen om lozingen te voorkomen wist een bedrijf zelfs € 1 miljoen te besparen aan heffingskosten en grondstoffen.

Lees verder

Ons wagenpark is weer compleet

19 apr. 2023

Vandaag namen we vijf gloednieuwe Volkswagen Caddies in gebruik. Drie in onopvallende witte uitvoering en twee in de duidelijk herkenbare FUMO-huisstijl.

Lees verder