• Home
  • FUMO ontvangt fairtrade certificaat

FUMO ontvangt fairtrade certificaat

De FUMO is fairtrade organisatie. Afdelingshoofd Bedrijfsvoering Bert van der Weide nam donderdag 11 mei 2023 in het stadhuis van Leeuwarden het fairtrade certificaat in ontvangst. Daarmee laten we zien dat we bewuste keuzes maken voor mens, milieu en maatschappij en ons inzetten voor meer eerlijke handel en duurzaamheid.

Logo fairtrade Leeuwarden

Fairtrade staat voor eerlijke handel en duurzaamheid. Als gecertificeerde organisatie kiezen we bij de inkoop van producten bewust voor keurmerken die een eerlijke prijs en een leefbaar inkomen voor boeren en producenten garanderen, zoals het fairtrade keurmerk!

Eerlijke handel betekent dat boeren, producenten en makers van producten een leefbaar loon, goede werkomstandigheden en kans op ontwikkeling krijgen. Waarbij er geen sprake is van uitbuiting of kinderarbeid. Niet alleen in ontwikkelingslanden, maar ook op lokaal niveau.

Bij duurzaamheid gaat het om een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de levensbehoeften van onze huidige generatie, zonder die van de volgende generaties tekort te doen. Hierbij gaat het om evenwicht tussen mens, milieu en economie.

Afdelingshoofd Bedrijfsvoering Bert van der Weide neemt namens de FUMO het fairtrade certificaat in ontvangst
Terug naar overzicht