Nieuws

Na twee jaar weer een Noord-Nederlandse Bodemdag

20 okt. 2022

Op 10 november 2022 organiseren we de Noord-Nederlandse Bodemdag. Dit doen we in samenwerking met de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, de gemeenten Emmen, Groningen en Leeuwarden, Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe, Omgevingsdienst Groningen en Bodem+. Na twee jaar afwezigheid is dit het moment om opnieuw de verbinding en samenwerking te zoeken. Zodat we samen toekomstbestendige oplossingen kunnen creëren die bijdragen aan onze rijke en waardevolle bodem en ondergrond. De dag bestaat uit een plenair deel en twee presentatierondes met uiteenlopende onderwerpen.

Lees verder

Gezamenlijke natuur- en milieucontroledag smaakt naar meer

18 okt. 2022

Te land, ter zee en in de lucht hielden toezichthouders, boa’s en agenten op dinsdag 18 oktober een grootscheepse natuur- en milieucontrole in Fryslân. Zij voerden ruim 80 controles uit, waarbij meerdere overtredingen zijn geconstateerd.

Lees verder

Start je carrière bij de Noordelijke omgevingsdiensten

18 okt. 2022

De drie noordelijke omgevingsdiensten starten Young Professionalprogramma. Als omgevingsdienst zetten wij ons in voor een schone en veilige regio. Denk aan het tegengaan van bodemvervuiling, het beperken van geluidsoverlast en het voorkomen van rampen door explosieve stoffen. Belangrijk en uitdagend werk! En daar kunnen wij nog wel wat hulp bij gebruiken! Ben jij bijna of net klaar met je studie en wil jij samen met ons de omgeving een stukje mooier maken? Dan is er nu de mogelijkheid om het Young Professionalsprogramma te volgen.

Lees verder

FUMO beschermt grondwater met op afstand bestuurbare boot

30 sep. 2022

Omgevingsdienst FUMO heeft een op afstand bestuurbaar bootje gekocht. Niet voor de lol, maar om de diepte van de waterbodem te meten. Want bij het aanleggen van vijvers of het baggeren en uitdiepen van sloten, kanalen en havens is het belangrijk dat er niet te diep wordt gegraven.

Lees verder

Drie noordelijke omgevingsdiensten starten online campagne in de zoektocht naar nieuwe collega’s

12 sep. 2022

Werken bij een omgevingsdienst betekent dat je in het brandpunt staat van grote maatschappelijke ontwikkelingen. Denk aan de verandering naar een duurzame wereld waarbij het opwekken van groene energie noodzakelijk is. Dat is leuk én uitdagend! Voor veel mensen is dit werk onbekend en daarom lanceren de omgevingsdiensten Groningen, Friesland en Drenthe vandaag de website www.werkenbijnod.nl. Met dit platform en online advertenties hopen de diensten mensen aan te trekken die zich willen inzetten voor een schoon en veilig Noord-Nederland.

Lees verder

Nieuwe bedrijfswagens FUMO volledig elektrisch

05 sep. 2022

Keuze voor elektrisch rijden sluit aan bij zorg voor milieu en leefomgeving

Lees verder

Fryslânbreed Uitvoeringsprogramma 2021: een branchegerichte aanpak

22 jul. 2022

Een branchegerichte aanpak van vergunningverlening en toezicht leidt tot een efficiënte werkwijze. Dat is de belangrijkste conclusie van het jaarverslag van het Fryslânbreed Uitvoeringsprogramma 2021, waarin de FUMO de projectmatige uitvoering van de basistaken beschrijft. Het algemeen bestuur van de FUMO nam begin deze maand kennis van het jaarverslag.

Lees verder