Woo-verzoeken

Wil jij dat de FUMO bepaalde informatie openbaar maakt? Het recht om informatie van overheidsinstanties te verkrijgen, is vastgelegd in de Wet open overheid (Woo). Op deze pagina lees je wanneer én hoe hoe je een Woo-verzoek kunt indienen. Heb je een algemene vraag? Daar is geen Woo-verzoek voor nodig. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Veel informatie is al openbaar. Een Woo-verzoek is daarom niet altijd nodig. Bekijk eerst welke Woo-verzoeken wij hebben afgehandeld. Deze kun je inzien op wooverheid.nl. Mogelijk staat het onderwerp waar jij informatie over wilt hier al bij. Andere bronnen van openbare informatie zijn bijvoorbeeld:

Wanneer kan ik een Woo-verzoek indienen?

Heb jij de online bronnen bekeken, maar is jouw onderwerp nog niet openbaar? Dan kun je een Woo-verzoek indienen. Let erop dat je Woo-verzoek aan de volgende eisen voldoet:

  • De informatie die je wil hebben, moet gaan over informatie die verband houdt met de publieke taak van de FUMO, zoals de uitvoering van de milieutaken van onze deelnemers.
  • Het verzoek moet gaan om informatie die de FUMO in documenten (op papier of digitaal) heeft opgeslagen.
  • Geef zo precies mogelijk aan welke informatie je wilt ontvangen.
  • Je hoeft niet uit te leggen waarom je om deze informatie vraagt. Maar als je dit wel doet, kan de FUMO je beter helpen.
  • Geef je contactgegevens aan ons door. Als het nodig is nemen we bij aanvullende vragen telefonisch of per e-mail contact met je op.

Hoe dien ik een Woo-verzoek in?

Je kunt een Woo-verzoek via de website, per mail of per post indienen:

  • Per e-mail: woo@fumo.nl
  • Of per post door het verzoek te sturen naar: FUMO J.W. de Visserwei 10 9001 ZE Grou

Heb je digitaal een Woo-verzoek ingediend? Dan kun je daarna ook digitaal (e-mail) een reactie van ons verwachten. Doe je dat per post? Dan ontvang je ook per post een reactie. Tenzij je anders aangeeft. 

Contactgegevens Woo

E-mail: woo@fumo.nl
Telefoon: (0566) 750 300

Wat gebeurt er met mijn verzoek?

Heb je een Woo-verzoek bij ons ingediend? Lees hieronder wat je kunt verwachten.