Jan Stellingwerf

Bij de FUMO help je bedrijven verder met wat ze willen binnen de kaders van de milieuwetgeving. Dat geeft mij veel voldoening. Daarnaast vind ik een fijne sfeer belangrijk op het werk. Ik vind het dan ook prettig dat de contacten met de collega’s erg goed zijn. Je kunt bij iedereen terecht met vragen en iedereen is bereid je te helpen. Het kantoor ligt bovendien op een prachtige locatie in Grou, aan het water.

Vergunningverlener Industrie Jan Stellingwerf

Sinds september 2018 werk ik bij de FUMO als vergunningverlener industrie. Ik adviseer, beoordeel en verleen omgevingsvergunningen en meldingen Activiteitenbesluit voor de provincie Fryslân en de Friese gemeenten.

Mijn vakgebied is industrie. Dit is een heel gevarieerd en breed vakgebied. In het begin van mijn vergunningverleningscarrière was ik vooral druk met hondenkennels. Nu verleen ik omgevingsvergunningen en toestemmingen aan timmerbedrijven en metaalbewerkingsbedrijven tot jachtwerven en zuivelindustrie. Ook geef ik advies.

Samenwerking

Als vergunningsverlener werk ik veel samen met collega’s, zoals specialisten, juristen en toezichthouders. Daarnaast onderhoud ik contact met de provincie en gemeenten. Dat zijn onze opdrachtgevers. Je hebt in mijn functie veel intern en extern contact. Het is dus belangrijk als je communicatief en sociaalvaardig bent. Naast je communicatieve vaardigheden, moet je ook voldoende kennis hebben van de (milieu)wetgeving. Voor mijn werk pluis ik namelijk vaak wetgeving uit en moet je veel informatie verwerken.

Afwisseling

Waar ik veel energie van krijg in dit werk is de veelzijdigheid en afwisseling. Je werkt met veel verschillende mensen samen. Bovendien is geen omgevingsvergunning of melding hetzelfde. Er is altijd wel iets anders. De wetgeving is ook aan verandering onderhevig. Zo word je elke keer weer getriggerd om bij te leren. Je bent nooit uitgeleerd.

Welke eigenschappen heb je nodig voor de functie vergunningverlener?

Je moet voor dit leuke vak communicatief zijn, taalvaardig en begrijpend kunnen lezen. Daarnaast moet je snel kunnen schakelen tussen werkzaamheden. Ook moet je eerlijk kunnen zijn tijdens bijvoorbeeld slechtnieuwsgesprekken. Kortom; een vergunningverlener heeft een super leuke dynamische baan.

Ben je geïnteresseerd om bij ons te werken? Bekijk dan onze vacatures. Staat er geen geschikte vacature voor je tussen, aarzel dan niet om ons een open sollicitatie te sturen.