• Home
  • Succesvol Young Professionalprogramma Noordelijke Omgevingsdiensten zet koers naar duurzame toekomst

Succesvol Young Professionalprogramma Noordelijke Omgevingsdiensten zet koers naar duurzame toekomst

Na een succesvolle eerste ronde van het Young Professionalprogramma in 2023, starten we opnieuw met elf ambitieuze trainees. Niet alleen, maar samen met de Omgevingsdienst Groningen en de RUD Drenthe. Deze stap laat zien hoe goed het programma werkt en hoe belangrijk deze samenwerking is voor de toekomst. En dat investeren in nieuw talent loont. Daarom onderzoeken we of we het programma een structurele vorm kunnen geven.

Het Young Professionalprogramma biedt recent afgestudeerden de kans om zowel hun professionele als persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. De trainees worden opgeleid tot toezichthouder milieu of vergunningverlener milieu en daarbij intensief begeleid door ervaren collega’s. En dat zorgt voor een wederzijds leerproces en vernieuwde inzichten. Die zelfs al zorgden voor verbeteringen in de werkprocessen. 

Start van een nieuwe carrière 

Elf nieuwe trainees begonnen maandag 11 maart bij hun nieuwe werkgever. En hoewel ze gezamenlijk het opleidingstraject volgen, bezetten ze verschillende kantoren: Grou, Veendam en Assen. De drie vestigingsplaatsen van onze omgevingsdiensten. De populariteit van het programma blijkt ook uit het aantal reacties op de vacature. Dat was net als afgelopen jaar ongekend hoog. 

Samen optrekken in plaats van concurreren

In onze zoektocht naar nieuwe collega’s en nieuw talent vissen we als noordelijke omgevingsdiensten in dezelfde vijver. Voor ons juist een reden om samen op te trekken in plaats van elkaar te beconcurreren. Daarom vind je al onze vacatures ook op www.werkenbijnod.nl. Het Young Professionalprogramma is een voorbeeld van hoe samenwerken en investeren in de nieuwe generatie professionals leidt tot vernieuwde oplossingen voor milieuvraagstukken. 

Terug naar overzicht