• Home
  • Start je carrière bij de Noordelijke omgevingsdiensten

Start je carrière bij de Noordelijke omgevingsdiensten

De drie noordelijke omgevingsdiensten starten Young Professionalprogramma.

 

Als omgevingsdienst zetten wij ons in voor een schone en veilige regio. Denk aan het tegengaan van bodemvervuiling, het beperken van geluidsoverlast en het voorkomen van rampen door explosieve stoffen. Belangrijk en uitdagend werk! En daar kunnen wij nog wel wat hulp bij gebruiken! Ben jij bijna of net klaar met je studie en wil jij samen met ons de omgeving een stukje mooier maken? Dan is er nu de mogelijkheid om het Young Professionalsprogramma te volgen.

Samen op zoek naar nieuw talent!

De Friese omgevingsdienst (FUMO), de Omgevingsdienst Groningen (ODG) en de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD Drenthe) zijn formeel drie afzonderlijke overheidsorganisaties. In de praktijk komt het takenpakket overeen en wordt er veel samengewerkt. Zo ook in de zoektocht naar nieuw talent. Eerder startten de Noordelijke Omgevingsdiensten daarom al gezamenlijk een online campagne (www.werkenbijnod.nl). Per 1 januari 2023 wordt dit uitgebreid met een Young Professionalprogramma. Speciaal voor afgestudeerde hbo’ers of wo’ers met maximaal drie jaar werkervaring.

Het Young Professionalprogramma

Het Young Professionalprogramma bestaat uit twee programma’s: een traineeship vergunningverlening en een traineeship toezicht & handhaving. Vooraf kies je welke richting het best bij je past. Ook kies je zelf bij welke van de drie omgevingsdiensten je het liefst werkt. Daar kom je voor twee jaar in dienst. Gemiddeld 1 dag per week volg je een speciaal samengesteld opleidingsprogramma. Gericht op inhoudelijke kennis en persoonlijke ontwikkeling. De rest van je 36-urige werkweek breng je dat wat je geleerd hebt direct in de praktijk.

Kijk op https://werkenbijnod.nl/traineeship/. Hier vind je meer informatie over het opleidingsprogramma. Enthousiast? De Noordelijke Omgevingsdiensten maken graag kennis met jou!

Terug naar overzicht