• Home
  • Nieuwe bedrijfswagens FUMO volledig elektrisch

Nieuwe bedrijfswagens FUMO volledig elektrisch

Keuze voor elektrisch rijden sluit aan bij zorg voor milieu en leefomgeving

Nieuwe bedrijfswagens FUMO volledig elektrisch

Op de foto vlnr Bert van der Weide, afdelingshoofd Bedrijfsvoering, Jaap van Veen, lid dagelijks bestuur FUMO en Anko Postma, FUMO-voorzitter.

Medewerkers van de FUMO rijden sinds vandaag in nieuwe, duurzame elektrische bedrijfsauto’s. Bij het vervangen van het wagenpark van de omgevingsdienst van Fryslân lag de keuze voor elektrisch rijden voor de hand, aldus FUMO-voorzitter Anko Postma: ‘De zorg voor het milieu en de leefomgeving is onze missie. We hebben de afgelopen jaren al flinke stappen gezet, bijvoorbeeld met de verduurzaming van het bedrijfspand. De overstap naar elektrisch rijden sluit daar naadloos op aan.’

Feestelijk moment

De nieuwe auto’s werden op maandag 5 september 2022 feestelijk in gebruik genomen. FUMO-voorzitter Anko Postma en Bert van der Weide, afdelingshoofd Bedrijfsvoering vlagden de auto’s af bij aankomst in Grou. Daarna konden FUMO-medewerkers een proefrit maken.

Het nieuwe wagenpark bestaat uit vijf Kia’s e-Niro en vijf Peugeots e-208. De boa’s en toezichthouders gaan met name gebruikmaken van de auto’s, wanneer zij op pad gaan om controles uit te voeren.

Herkenbaarheid

De auto’s zijn duidelijk herkenbaar aan het FUMO-logo en groene, schuine strepen rondom. De strepen maken zichtbaar dat de auto’s voertuigen van de overheid zijn en een ontheffing van de wegenverkeerswet hebben. Zo mogen FUMO-medewerkers met de auto’s wegen inrijden die verboden zijn voor de overige weggebruikers of de auto stilzetten waar anderen dat niet mogen. De auto’s van de boa’s en toezichthouders zijn daarnaast voorzien van zwaailichten en een volg- en stopteken.

Op de foto (vlnr) Bert van der Weide, afdelingshoofd Bedrijfsvoering, Jaap van Veen, lid dagelijks bestuur FUMO en Anko Postma, FUMO-voorzitter.

Terug naar overzicht