• Home
  • Heropening FUMO na verbouwing

Heropening FUMO na verbouwing

Het kantoor van de FUMO in Grou is het afgelopen anderhalf jaar ingrijpend verbouwd. Op vrijdag 17 september 2021 werd het verbouwde FUMO-kantoor feestelijk geopend. De medewerkers van de Friese omgevingsdienst beschikken nu weer over een moderne werk- en ontmoetingsplek om hun taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht, handhaving en specialistisch advies uit te voeren.

Opening van het FUMO kantoor

Tijdens de feestelijke opening werd het nieuwe logo van de omgevingsdienst onthuld door burgermeester van Leeuwarden Sybrand Buma, de voorzitter van het FUMO-bestuur Anko Postma en secretaris/directeur van de FUMO Pieter Hofstra. Vervolgens werd een kleine groep genodigden rondgeleid in het nieuwe kantoor door architect Dick de Jong.

Duurzaamheid

De verbouwing startte op 2 maart van vorig jaar. Anderhalf jaar later werd het vernieuwde kantoor opgeleverd, na een volledige interne make-over. De kantoorruimtes hebben een moderne, open uitstraling met flexibele werkplekken en ontmoetingsruimtes. Tijdens de verbouwing was duurzaamheid een belangrijk thema. Er is onder andere geen nieuw kantoormeubilair aangeschaft, maar er is refurbished meubilair gebruikt. Ook is in het hele gebouw de verlichting vervangen door Ledverlichting. Het doel is om het FUMO-gebouw energie-neutraal te maken. In december 2020 werd de vergunning verleend voor een aquathermie-installatie voor ons gebouw door Wetterskip Fryslân. Dit was de eerste verleende vergunning voor zo’n installatie in Friesland. De aquathermie-installatie draait inmiddels enkele maanden en verwarmt en koelt het gebouw voor 50 procent. Daarnaast wil de FUMO in de toekomst graag zonnepanelen op het dak, dakisolatie en nieuwe beglazing.

De FUMO

De Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) is in 2014 opgericht en levert een bijdrage aan een veilige en schone leefomgeving in Fryslân. Dat doet de FUMO door de gemeenten, de provinsje en het Wetterskip te ondersteunen bij de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving en specialistisch advies op het gebied van milieu en omgeving. Daarbij zoekt de Omgevingsdienst continu naar de balans tussen milieu en economie.

Terug naar overzicht