• Home
  • Drie noordelijke omgevingsdiensten starten online campagne in de zoektocht naar nieuwe collega’s

Drie noordelijke omgevingsdiensten starten online campagne in de zoektocht naar nieuwe collega’s

Werken bij een omgevingsdienst betekent dat je in het brandpunt staat van grote maatschappelijke ontwikkelingen. Denk aan de verandering naar een duurzame wereld waarbij het opwekken van groene energie noodzakelijk is. Dat is leuk én uitdagend! Voor veel mensen is dit werk onbekend en daarom lanceren de omgevingsdiensten Groningen, Friesland en Drenthe vandaag de website www.werkenbijnod.nl. Met dit platform en online advertenties hopen de diensten mensen aan te trekken die zich willen inzetten voor een schoon en veilig Noord-Nederland.

‘Bekendheid creëren voor ons werk is een belangrijke eerste stap’, vindt Nienke Baars, directeur van de Omgevingsdienst Groningen: ‘Hierdoor laten we mensen kennismaken met ons werkveld, onze vakgebieden en het betekenisvolle werk voor de eigen regio.’

Belangen van inwoners, milieu en bedrijven afwegen

De campagne vertaalt exact de uitdagingen waar onze collega’s iedere dag voor staan. Iedereen heeft ruimte nodig. Om te wonen, om te ondernemen, om te recreëren, kortom: om te leven. Dat geldt voor alle bewoners van het Noorden, dus óók voor planten en dieren. Medewerkers van de drie noordelijke omgevingsdiensten hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. 

Werken bij onze omgevingsdiensten

Bij de omgevingsdienst heb je direct invloed op de kwaliteit van jouw eigen leefomgeving. Als toezichthouder, vergunningverlener of milieu specialist draag je iedere dag bij aan een schoon, veilig en duurzaam Noord-Nederland voor iedereen. Wekt dat jouw interesse? Kijk op www.werkenbijnod.nl. De Noordelijke Omgevingsdiensten maken graag kennis met jou! 

Samenwerken in de zoektocht naar nieuwe collega’s

Formeel zijn de Noordelijke Omgevingsdiensten drie afzonderlijke overheidsorganisaties. Namelijk de Friese Omgevingsdienst FUMO, de Omgevingsdienst Groningen (ODG) en de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD Drenthe). In de praktijk komt het takenpakket overeen en werken de drie organisaties veel samen. Zo ook in de zoektocht naar nieuwe collega’s. 

Terug naar overzicht