• Home
  • Duurzaamheid bij de FUMO

Duurzaamheid bij de FUMO

Deze dinsdag (de eerste dinsdag van september) is het Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop honderden duurzame ideeën en initiatieven worden aangeboden aan het kabinet, prijzen worden uitgereikt aan initiatiefnemers en de duurzame troonrede wordt voorgedragen. Ook de FUMO zet in op duurzaamheid. Het is onze drijfveer om onze leefomgeving zo goed mogelijk te beschermen en te bewaken voor de generaties die na ons komen. Daar hoort natuurlijk een duurzame bedrijfsvoering bij.

Kantoorgebouw FUMO

En dat gebeurt bij de FUMO steeds meer. De FUMO stimuleert thuiswerken; ook na corona krijgen alle medewerkers de kans om thuis te werken. Dit zorgt voor minder woon-werk verkeer en minder CO2-uitstoot. We vernieuwen binnenkort ons wagenpark met duurzame auto’s (hybride of elektrisch) en onze medewerkers kunnen een FUMO-fiets lenen voor een bezoek dichter bij het kantoor.

Ook ons kantoor wordt steeds duurzamer. Afgelopen zomer is het kantoor verbouwd waarbij duurzaamheid een belangrijk thema was. De oude kantoormeubelen zijn vervangen door refurbished bureaus en bureaustoelen, die zo aan hun tweede leven zijn begonnen en alle verlichting is led. We willen zo min mogelijk wegwerpbekertjes gebruiken en daarom krijgt iedere medewerker een eigen FUMO-mok. Gasten die een wegwerpbekertje gebruiken,  krijgen bekertjes gemaakt van suikerriet. Bovendien kopen we duurzaam gerecycled papier in. We letten op dat kantoorartikelen duurzaam worden ingekocht. Ook gaan we in de toekomst pennen van bamboe of hout gebruiken.

We starten binnenkort met het apart inzamelen van afvalstromen op ons kantoor. Zo worden gft-afval, papier, koffiebekers en restafval gescheiden. Het papier wordt daarna gerecycled.

Ons doel is om het FUMO-gebouw energie-neutraal te maken. In december 2020 werd de vergunning verleend voor een aquathermie-installatie voor ons gebouw door Wetterskip Fryslân. Dit was de eerste verleende vergunning voor zo’n installatie in Friesland. De aquathermie-installatie draait inmiddels enkele maanden en verwarmt en koelt het gebouw voor 50 procent. Daarnaast willen we in de toekomst graag zonnepanelen op het dak.

De FUMO probeert steeds duurzamer te werken. Onze medewerkers krijgen ook de ruimte om hierover mee te denken. De zorg voor de leefomgeving is onze missie en we willen graag het goede voorbeeld geven.

Terug naar overzicht