Sylvie Westerhof

Sylvie vindt dat haar functietitel haar werk inhoudelijk te kort doet.  Ze werkt nu vier jaar als toezichthouder en draagt met haar werk graag bij aan onze planeet. ‘Wij mogen ons werk wat mij betreft wel eens promoten en korte metten maken met het enigszins suffe imago wat aan deze functie kleeft.’

Het werk van Sylvie

Ik werk nu ongeveer vier jaar als toezichthouder bij de FUMO. Ik ben begonnen als toezichthouder zwemwater, daarna kreeg ik al snel de taak van provinciaal vuurwerkcoördinator. Sinds kort ben ik doorgegroeid naar toezichthouder met als specialisatie afval. Een uitdagend vakgebied dat volop in ontwikkeling is.

Als toezichthouder bezoek ik vergunningplichtige en niet-vergunningplichtige bedrijven. Het ligt aan het beleid van de provincie of gemeente – onze opdrachtgevers – of ik aangekondigd of juist onaangekondigd kom. Wanneer ik heb verteld wie ik ben en wat ik kom doen, controleer ik het terrein en overige ruimtes om te kijken of het bedrijf zich houdt aan de milieu wet- en regelgeving. Het komt wel eens voor dat een bedrijf alles op orde heeft, maar regelmatig kom ik overtredingen tegen. Het is dan erg belangrijk om samen met de directeur of locatieleider de overtredingen goed te evalueren.

Nooit uitgeleerd

Mijn functie is heel afwisselend. Ik controleer verschillende soorten bedrijven. Daardoor krijg ik veel mee van de ontwikkelingen die zich binnen de afvalbranche voordoen. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is elk controlebezoek een soort puzzelstuk die bijdraagt aan (beter) inzicht in het grotere geheel. Dat heb je nodig om de afvalbranche goed te kunnen doorgronden.

Doordat ik verschillende bedrijven bezoek heb ik met een veel mensen contact: van de ‘’praktijkman’’ tot de ‘’diepgewortelde theoreticus’’. Dat maakt het werk als toezichthouder zo leuk en daar haal ik mijn voldoening uit. Geen dag is hetzelfde.

Waar ik ook veel energie van krijg is het onderweg zijn: met de auto, fiets of per boot. Per boot vanwege de controlebezoeken op de Friese Waddeneilanden. Tot slot wil ik nuttig werk verrichten. Ik ben van mening dat iedereen zuinig met onze planeet moet omgaan: óók bedrijven. Daar moet dus toezicht op zijn. Met mijn werk als toezichthouder draag ik daar actief aan bij.

Werken bij de FUMO

Bij de FUMO heerst een fijne werksfeer. Ik werk in een leuk en bevlogen team dat zich gezamenlijk verantwoordelijk voelt voor een veilig Fryslân. Bovendien biedt de FUMO voldoende doorgroeimogelijkheden. Dat zorgt ervoor dat ik er bewust voor kies om bij de FUMO te werken. Ook al woon ik in de kop van Drenthe.

Trots op

Ik ben trots wanneer ik een bedrijf goed op weggeholpen heb en ze zich daarbij goed houden aan de milieu wet- en regelgeving. Mijn werk bij het bedrijf komt dan ten goede aan het milieu en is van toegevoegde waarde geweest.

Ben je geïnteresseerd om bij ons te werken? Bekijk dan onze vacatures. Staat er geen geschikte vacature voor je tussen, aarzel dan niet om ons een open sollicitatie te sturen.