Nynke van der Heide

Samen met collega Chantal Last beoordeelt Nynke de asbestmeldingen voor alle gemeenten in Fryslân en de provincie, onze deelnemers. Nynke vindt de sfeer bij FUMO heel fijn. Het contact tussen de afdelingen loopt ook goed. ‘Mijn directe collega wilde wat anders doen, maar ze wilde absoluut niet weg bij de FUMO. Zij heeft de kans gekregen om een andere functie binnen de FUMO te gaan doen.’

Het werk van Nynke

Samen met mijn collega Chantal Last beoordeel ik de asbestmeldingen voor alle gemeenten in Fryslân en de provincie, onze deelnemers. Wanneer er bijvoorbeeld in een woning die verbouwd gaat worden asbest zit, moet dit asbest worden verwijderd. Hiervoor wordt een sloopmelding met een asbestinventarisatierapport ingediend. We kijken of de melding overeenkomt met het bijgeleverde rapport. Staat ‘iets’ niet genoemd of is het onduidelijk, dan nemen we contact op met de melder. Dat is meestal de asbestsaneerder. Dat we een melding daadwerkelijk afkeuren, komt niet zo vaak voor. Onze toezichthouders controleren vervolgens tijdens de asbestsanering of dit op de locatie ook volgens de regels wordt uitgevoerd.

Vrijheid

Het voordeel is dat het behandelen van meldingen korte projecten zijn. Als ik er tien op een dag doe, wordt het wel een beetje saai. Gelukkig krijg ik de vrijheid om er andere werkzaamheden naast te doen. Sinds kort doen we er ook ketentoezicht bij. Ik noem het ook wel rechercheren. We kijken dan of er ook asbest bij afvalverwerkingsbedrijven is aangeboden waar we geen melding van hebben gekregen. Daar maken we een lijst van en onze toezichthouder gaat er mee op pad. Hier zit meer uitdaging in. Deze combinatie werkt voor mij heel fijn. Bovendien ben ik proceseigenaar. Ik zorg dat ons proces goed loopt. Ik breng het in beeld en kijk waar we verbeterslagen kunnen maken. Binnen mijn werk krijg ik echt de vrijheid om verbetervoorstellen uit te werken. Daar krijg ik veel energie van.

Trots op

We doen dit werk pas sinds 2020. Ons proces bij het beoordelen van asbestmeldingen is nu erg efficiënt. We hebben hele verbeterslagen ingevoerd en dienen nu als voorbeeld. De asbestsaneerders weten nu precies waar ze aan toe zijn. Onze samenwerking met de saneerders en de deelnemers is erg goed. 

De FUMO in twee woorden

‘Hard werken’ en ‘goede sfeer’.

Eigenlijk zijn dit vier woorden. ;-)

Desondanks dat we allemaal hard werken, is de sfeer echt enorm goed.

Ben je geïnteresseerd om bij ons te werken? Bekijk dan onze vacatures. Staat er geen geschikte vacature voor je tussen, aarzel dan niet om ons een open sollicitatie te sturen.