Logo van FUMO

Zes teamleiders aan de slag bij de FUMO

Deze zomer zijn zes teamleiders gestart bij de FUMO. De teamleider is een nieuwe functie. Twee interne kandidaten zijn geschikt bevonden voor de teamleidersfunctie. Daarnaast verwelkomen we vier nieuwe collega’s als teamleider.

Door de toename van het aantal taken is de FUMO de laatste jaren flink gegroeid. Om de dagelijkse aansturing van medewerkers en de coördinatie van werkzaamheden te verbeteren heeft de FUMO in afstemming met het bestuur ervoor gekozen om teamleiders aan te stellen. De teamleider geeft operationeel leiding aan een team, coacht en is sparringpartner bij ingewikkelde vraagstukken. Daarnaast is de teamleider verantwoordelijk voor de resultaten van het team en personele zaken. 

De nieuwe teamleiders

FUMO-medewerkers Aize Terpstra en Jaap Wijmenga zijn deze zomer gestart met hun nieuwe functie. Aize Terpstra is de teamleider van Industrie en Afval binnen de afdeling Toezicht en Handhaving en Jaap Wijmenga is begonnen als teamleider Agrarisch en Groen bij de afdeling Toezicht en Handhaving. 

Daarnaast verwelkomt de FUMO Hielke Penninga, Frank Bil, Vincent Boezen en Afke Gimbrere als nieuwe teamleiders.

Hielke Penninga is deze zomer begonnen als teamleider Afval en Industrie voor de afdeling Vergunningverlening en Specialistisch Advies. Hij komt van de Omgevingsdienst Groningen (ODG), waar hij Coördinator Vergunningverlening Brzo Noord was.

Frank Bil versterkt de FUMO als teamleider Leefomgeving. Hij komt uit de financiële wereld, waar hij commerciële en leidinggevende functies vervulde bij banken en verzekeraars.

Vincent Boezen is per 1 september 2021 gestart als teamleider Juristen bij de afdeling Vergunningverlening en Specialistisch Advies. Vincent werkte eerder bij de gemeente Rotterdam als teammanager Directie- en Bestuursondersteuning

De Functie teamleider Bodem, Asbest, BRIKS, Whvbz en BOA’s wordt sinds 6 september ingevuld door Afke Gimbrere, die hiervoor werkte als Operationeel Directeur bij DENS Power te Helmond. 

Teamleider a.i.

Tenslotte neemt Jack Lüchtenborg tot en met 31 oktober 2021 voor 18 uren per week deze functie teamleider a.i. op zich voor Plustaken en BRIKS bij de afdeling Vergunningverlening en Specialistisch Advies. We bekijken of we dit kleine team willen behouden of de teamleden en taken onderbrengen bij andere teams.