Logo van FUMO

Officiële opening vernieuwd FUMO-kantoor

Met de onthulling van het nieuwe FUMO-logo op de gevel van het gebouw hebben burgermeester van Leeuwarden Sybrand Buma, FUMO-voorzitter Anko Postma en secretaris/directeur Pieter Hofstra op vrijdag 17 september 2021 het verbouwd FUMO-kantoor officieel geopend. Architect Dick de Jong gaf na de openingshandeling de genodigden een rondleiding door het gebouw.

Vanwege de coronamaatregelen was voor de (her)opening een klein gezelschap uitgenodigd van FUMO-bestuurders, de aannemer, journalisten en FUMO-medewerkers die bij de verbouwing betrokken waren. Zij waren erg enthousiast over het resultaat van de verbouwing; een fris en open gebouw waar medewerkers kunnen werken en opdrachtgevers, klanten en elkaar kunnen ontmoeten.

De verbouwing startte op 2 maart 2020. Anderhalf jaar later werd het vernieuwde kantoor opgeleverd, na een volledige interne make-over. De kantoorruimtes hebben een moderne, open uitstraling met flexibele werkplekken en ontmoetingsruimtes.

Duurzaamheid is in het vernieuwde kantoor een belangrijk thema. Er is geen nieuw, maar refurbished kantoormeubilair aangeschaft. Ook is in het hele gebouw de verlichting vervangen door ledverlichting. In december 2020 werd de vergunning verleend voor een aquathermie-installatie die het gebouw voor 50 procent verwarmt en koelt. Daarnaast wil de FUMO in de toekomst graag zonnepanelen op het dak, dakisolatie en nieuwe beglazing. Het doel is om het FUMO-gebouw binnen afzienbare tijd energieneutraal te maken.