Logo van FUMO

FUMO verwelkomt drie nieuwe afdelingshoofden en nieuw MT

Met trots presenteert de FUMO per 1 januari drie nieuwe afdelingshoofden: Petra Pouwelsen, Sven Boender en Remco Peeters. De nieuwe afdelingshoofden zijn met open armen ontvangen. Aan de hand van een zeer uitgebreid inwerkprogramma, inclusief afdelingsmasterclasses en vele digitale kennismakingsgesprekken hebben we de managers in één maand klaargestoomd voor hun nieuwe functie bij de FUMO. Samen met directeur Pieter Hofstra vormen zij per 1 februari een nieuw MT.

Toezicht & Handhaving

Petra Pouwelsen is het nieuwe hoofd van de afdeling Toezicht & Handhaving. Petra is geboren en getogen in Den Haag, waar zij het grootste deel van haar werkzame leven heeft doorgebracht. Ze heeft 21 jaar bij het ministerie van Defensie gewerkt, waaronder 6 jaar voor het Korps Mariniers. In 2007 verhuisde Petra naar het Friese Lemmer. Bij de provincie Fryslân was zij van 2011 tot 2016 plaatsvervangend kabinetschef van de Commissaris van de Koning en daarna teammanager Nautische Zaken, Toezicht en Handhaving. “Nu deze mooie nieuwe uitdaging bij de FUMO. Een organisatie met een geschiedenis, maar ook ontzettend veel potentie. Ik kijk ernaar uit om de positieve koers die we inmiddels zijn ingeslagen verder kracht bij te zetten.” 

Vergunningverlening & Specialistisch Advies

De FUMO heeft de afdelingen Toetsing & Vergunningverlening en Specialistisch Advies samengevoegd tot één afdeling: Vergunningverlening & Specialistisch Advies. Daarmee willen we onder andere interne samenwerking verder versterken. Sven Boender is het nieuwe afdelingshoofd van Vergunningverlening & Specialistisch Advies.

Sven is geboren in Leeuwarden, getogen in Noardburgum en sinds 2006 woonachtig in het Friese Sumarreheide. De afgelopen 17 jaar werkte hij bij het ministerie van Justitie en Veiligheid (waarvan 15 jaar bij de Justitiële Informatiedienst), hoofzakelijk als afdelingshoofd. In de laatste anderhalf jaar als manager gaf Sven leiding aan het Service Centrum Privacy en Veiligheid en begeleidde hij veranderprocessen binnen de organisatie. “Een volgende stap in mijn carrière, bij een prachtige organisatie. Een organisatie die volop in verandering is, maar waar kwaliteit, expertise en dienstbaarheid de toon voeren. Samen gaan we een mooie toekomst tegemoet”.

Bedrijfsvoering

Remco Peeters is het nieuwe hoofd van de afdeling Bedrijfsvoering. Remco is geboren en getogen in Nijmegen. Na zijn studie Bedrijfswetenschappen startte hij zijn loopbaan bij de Sociale Dienst van Nijmegen. Op ongeveer de helft van zijn leven verhuisde Remco naar Zwolle, waar hij nu nog steeds woont. Hij kreeg zijn eerste leidinggevende functie bij de gemeente Zwolle. Hier bleef hij uiteindelijk 11 jaar werken, in verschillende functies en domeinen, maar vooral in het domein Bedrijfsvoering. De afgelopen vijf jaar was Remco werkzaam als zelfstandig interimmanager. “Ik heb ontzettend veel zin om bij de FUMO aan de slag te gaan. Er is veel werk te verrichten en er kunnen mooie stappen gezet worden. En dat allemaal voor een zaak die mij als natuurliefhebber erg aan het hart gaat: een veilige een duurzame leefomgeving”.