Logo van FUMO

Vraagbaak Externe Veiligheid

Sinds 1 januari 2020 is Inge de Vries van de FUMO de Landelijke Coördinator van de Vraagbaak Externe Veiligheid. De ‘vraagbaak’ is een online tool waar mensen vragen kunnen stellen. De coördinator zorgt dat iedereen netjes antwoord krijgt.
 
Vraagbaak
Om ervoor te zorgen dat mensen van onder andere provincies, gemeenten en omgevingsdiensten hulp krijgen bij specifieke vragen over externe veiligheid, is in 2016 de Vraagbaak Externe Veiligheid opgericht. Alle vragen die binnenkomen, koppelt de coördinator aan de juiste Externe Veiligheid (EV) specialist. Iedere EV-specialist heeft namelijk zijn eigen expertise, bijvoorbeeld: Wetgeving, BRZO, Modernisering Omgevingsveiligheid, Omgevingswet etc.

Landelijk Platform Veilige Leefomgeving (LPVL)
De vraagbaak maakt deel uit van het Landelijke Platform Veilige Leefomgeving (LPVL). Dit platform, waar Inge lid van is, bestaat uit bevlogen deskundigen op het gebied van omgevingsveiligheid. Vijf keer per jaar komen ze bij elkaar om kennis uit te wisselen. Tijdens één van deze vijf bijeenkomsten bespreken ze alle vragen en antwoorden. Deze extra taak voor de FUMO wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
 
Wilt u meer weten? Kijk dan eens op www.relevant.nl.