Logo van FUMO

Opknapbeurt voor het FUMO-pand in Grou

Begin maart was het zover: de start van de verbouwing van het FUMO-gebouw. Het voormalig gemeentehuis van Boarnsterhim, krijgt een nieuwe inrichting. Naast dat het interieur toe is aan een update, biedt het pand straks ruimte voor meer werkplekken.

De gemeente Leeuwarden, eigenaar van het pand, daagde de markt uit om het pand te verduurzamen én het binnenklimaat te verbeteren. Bouwbedrijf BAM kwam als winnaar uit de bus. Inmiddels zijn de bouwvakkers dagelijks in het pand te vinden.

Gebruikte meubelen in een nieuw jasje
De werknemers krijgen straks flexibele werkplekken en het klimaat en luchtbehandelingssysteem wordt verbeterd. Daarnaast kiest de FUMO voor refurbished kantoormeubilair: gebruikte kantoormeubelen die helemaal zijn opgeknapt en er weer als nieuw uitzien.

Werkzaamheden
De verbouwing vraagt van de FUMO-medewerkers enige flexibiliteit. Tijdens de verbouwing kunnen zijn niet werken in het deel van het gebouw dat verbouwd wordt. Daarom staan er vijf portakabins (mobiele units) op de parkeerplaats. Etage voor etage wordt het pand aangepakt.

Als alles volgens planning verloopt, is eind oktober de verbouwing klaar.

(Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken, werken bijna alle medewerkers van de FUMO sinds 16 maart thuis. De verbouwing gaat (voorlopig) door)