• Home
  • Duurzaam samenwerken: het thema van de VTH-Netwerkdag

Duurzaam samenwerken: het thema van de VTH-Netwerkdag

Hotel Van der Valk in Sneek was donderdag 29 september dé locatie voor de VTH-Netwerkdag. Een jaarlijks terugkerend evenement voor collega’s binnen de vakgebieden Milieu, Bouwen en Wonen, Ruimtelijke Ordening en Brandpreventie.

Ruim 120 vakgenoten van de Friese gemeenten, Provincie Fryslân, Brandweer Fryslân, terreinbeheersorganisaties en de FUMO waren aanwezig. Het thema duurzaam samenwerken stond centraal en was de rode draad door alle workshops en voer voor onderling gesprek. Tijdens de koffiepauze met echte Fryske oranjekoek. En tijdens de goed verzorgde netwerklunch in het restaurant van het hotel. 

Workshops van de VTH-Netwerkdag

Earryt Boetes van Brandweer Fryslân trapte de VTH-Netwerkdag af. Hij nam  de volledige zaal mee in de ontwikkelingen en de risico’s die de energietransitie met zich meebrengt. Daarnaast gaf Marit Houtsma van Wetterskip Fryslân een workshop over de kaderrichtlijn Water. Een Europese afspraak die de ecosystemen en (drink)watervoorraden duurzaam beschermt. 

Van workshop naar demonstratie 

Een dag stond bol van de workshops die inspelen op de actuele en relevante ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Tegelijkertijd vroeg deze VTH-Netwerkdag nooit eerder zoveel van het improviserende vermogen van de organisatie. Door ziekte viel op de ochtend van de netwerkdag een workshop uit. Toezichthouders van de FUMO stonden gelijk klaar om het stokje over te nemen en gaven een demonstratie over het dronetoezicht. 

Terug naar overzicht